Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Složenky pro platbu za odpady přijdou naposledy, poznamenejte si variabilní symbol

Datum vydání: 25.10.2023

Autor:

Zdroj: mb-net.cz

Obyvatelé Mladé Boleslavi dosud dostávali dvakrát do roka do schránek složenky s částkou, kterou mají platit za svoz komunálního odpadu. Letos na podzim ale dostane většina obyvatel složenky úplně naposledy, na jaře už rozesílány nebudou. Vedení města proto prosí, aby si lidé poznamenali svůj variabilní symbol, který na složence mají, ten zůstává stále stejný a pod ním budou lidé zasílat platby na účet města i nadále. Platbu lze také nastavit v internetovém bankovnictví, kde si variabilní symbol pohodlně uložíte.

Magistrát už nebude rozesílat složenky na platbu odpadu.

Jinak se na systému plateb v Mladé Boleslavi nic nemění, i nadále mohou lidé platit ve dvou splátkách, vždy do konce listopadu a do konce května, je možné samozřejmě zaplatit celou částku najednou. 

Platba zůstává ve výši 400 korun na osobu a kalendářní rok, poukázat ji je nutné na účet 27-66337722/0800 (ten se rovněž nemění).

Nic se pro vás nemění, pokud jste ovšem zapojeni do systému třídění odpadu, tedy máte podepsanou smlouvu a nosíte tříděný odpad na sběrná místa. Složenky budete i nadále dostávat, jelikož máte vyměřenou pokaždé jinou částku podle toho, kolik tříděného odpadu odevzdáte. Budete tedy i nadále pomocí složenky vyzváni k platbě, abyste měli přehled, kolik za dané období zaplatíte.

V platnosti zůstávají i zavedené úlevy od platby, v našem městě tedy za odpad neplatí děti do 16 let a senioři nad 65 let, kterým je poplatek automaticky odpuštěn. 

Dále jsou od placení osvobozeni studenti do dosaženého věku 27 let (musí každý školní rok doložit potvrzení o studiu), a starobní důchodci a invalidé všech kategorií mladší 65 let (ti musí dokládat důchodový výměr každý kalendářní rok).

Důvodem k tomuto kroku je především fakt, že platby složenkou využívají zejména senioři, kteří jsou od platby v Boleslavi stejně osvobozeni. Tudíž je rozesílání tisíců složenek neekonomické a neekologické, většina měst v republice od nich upustila již dávno. 

Navíc bude v dohledné době zaveden Portál občana, který bude veškeré informace a platby sdružovat na jednom místě v elektronické podobě.

Veškeré dotazy, týkající se platby za odpad, zodpoví Renata Křížková z ekonomického odboru, kontaktovat  ji lze e-mailem na adrese krizkovar@mb-net.cz nebo telefonicky na číslech 326 715 385  a 797 870 579

Login