Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Letošní léto v Mladé Boleslavi opět bez celkové odstávky teplé vody

Datum vydání: 03.07.2023

Autor:

Mladá Boleslav, 29. 6. 2023. Dodávky tepla a teplé vody budou v letních měsících zajištěny pro odběratele ŠKO-ENERGO bez celkového omezení a odstávky. Více než 14 tisíc domácností v Mladé Boleslavi tak o teplou vodu v letošním roce nepřijde ani v době hromadné dovolené Škoda Auto, kdy ve ŠKO-ENERGO pravidelně dochází k důležitým revizím a opravám. Krátké odstávky proběhnou pouze v dílčích částech města.

 

V průběhu léta však může dojít k několika dílčím výlukám v dodávkách z důvodu oprav rozvodů tepla ve správě společnosti Centrotherm. Tyto odstávky budou v příslušných místech oznamovány touto společností a bude se jednat pouze o krátkodobá přerušení.

 

„Kratší odstávky zaznamenají obyvatelé připojení na horkovodu 2 (sídliště a nemocnice). V této oblasti proběhnou dvě kratší odstávky v délce trvání do šesti hodin a plánovány jsou na pondělí 24. 7. 2023 od 8 do 14 hodin a na středu 26. 7. 2023 od 8 do 14 hodin,“ dodává vedoucí oblasti Služby a ostatní energie ŠKO-ENERGO Ing. Jiří Mach.

 

K delší výluce v dodávce tepla dojde pouze pro průmyslové objekty v oblasti Škoda Parts Centra a Východní průmyslové zóny Plazy v termínu od 5. 7. od 7:00 do 9. 7. 2023 do 18:00. Důvodem je provedení plánovaných oprav potrubí na potrubním mostě na výstupu z teplárny.

 

Technologie teplárny je v provozu nepřetržitě 24 hodin denně. Pro zajištění spolehlivých a nepřetržitých dodávek tepla a teplé vody během zimních měsíců, je stejně jako každý rok, nutné provést důkladnou revizi a údržbu všech energetických zařízení a rozvodů. Ačkoli tak pro zaměstnance ŠKO-ENERGO začíná velmi náročné období, Boleslaváci o svůj tepelný komfort během tohoto léta nepřijdou.

ŠKO-ENERGOŠKO-ENERGO

Login